Nazaj na Drsni vod

Drsni vod

Pri drsnem vodu gre za sistem močnostnega napajanja pomičnih porabnikov (strojev), ki periodično spreminjajo svoj položaj (npr. različni tipi dvigal, električnih dvižnih naprav, različni procesni stroji, montažne linije, majhna pomična dvigala, pomične ploščadi, pomični žerjavi, tekoči trakovi, pomična svetila, itd.).

Ker gre za sistem, katerega izdelava je odvisna od več različnih dejavnikov, ga praviloma izdelujemo po naročilu (po natančno določenih specifikacijah naročnika).

Pošlji povpraševanje
Kategorija:

Opis

DV drsni vod je sestavljen iz ekstrudiranega ohišja z odprto režo na spodnjem delu in je narejen iz izolacijskega materiala, v katerega so vstavljeni profilirani bakreni vodniki, ki zagotavljajo električno energijo enemu ali več odjemalcem.

Električna energija se prenaša preko tokovnega odjemalca v distribucijsko omarico z grafitno ščetko in finožilnim vodnikom, ki je nameščen v gibko zaščitno cev. Ohišje je pritrjeno in naravnano z obešalnimi stremeni po celi dolžini, kjer se dvigalo giblje, po vertikali in horizontali. Standardna dolžina elementa ravnega profila je 4m. Sredinski napajalnik je tovarniško pripravljen za montažo v dolžini 1m, in prav tako končni napajalnik z dolžino 0,5m.

Tehnične informacije

Nazivna potovalna hitrost odjemalca je 80 m/min. Pri večjih hitrostih (nad 140m/min) se pričakuje zmanjšana življenska doba obratovanja. Potezna sila odjemalca je najmanj 8N v smeri gibanja pod kotom 45 stopinj navzdol v prostoru x – y.
Nazivni presek posameznega vstavljenega prevodnega profila je 20mm2 in ima sposobnost obrenemitve 80A po fazi.
Sistem drsnega voda je temperaturno stabilen med -25°C in +60°C. Ohišje drsnega voda je izdelano iz trdega PVC materiala, odpornega na mineralna olja in prav tako na organska in anorganska topila.